ویتامین‌های ضروری برای رشد مو و تقویت موهای سالم

خمط سلامت: ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز کاملاً طبیعی است، اما اگر این مقدار بیشتر است، ممکن است نیاز به بررسی کمبود ویتامین‌ها داشته باشید. در این مقاله، بهترین ویتامین‌ها و مواد مغذی که برای رشد مو مفید هستند و منابع غذایی آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

ویتامین‌های ضروری برای رشد مو و تقویت موهای سالم

ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است، اما اگر ریزش مو ی شما بیشتر از این مقدار است، ممکن است لازم باشد با پزشک خود در مورد کمبود احتمالی ویتامین‌ها صحبت کنید.

به گزارش خط سلامت با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی، می‌توانید موهایی بلند و سالم داشته باشید و در عین حال سلامت کلی بدن خود را نیز تقویت  کنید.

در این مقاله، ویتامین‌های مورد نیاز برای سلامت مو و غذاهایی که حاوی این ویتامین‌ها هستند را معرفی می‌کنیم. با این حال، قبل از تغییر رژیم غذایی یا مصرف هرگونه مکمل، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

چه ویتامین‌هایی برای رشد مو مفید هستند؟

ویتامین‌ها کارهای شگفت‌انگیزی برای مو انجام می‌دهند: می‌توانند به رشد سلول‌ها کمک کنند، از آسیب رادیکال‌های آزاد به مو جلوگیری کنند، از سفید شدن زودرس مو جلوگیری کنند و فولیکول‌هایی را که رشد مو را تحریک می‌کنند، تغذیه کنند.

در اینجا بهترین ویتامین‌ها برای رشد و ضخامت مو را معرفی می‌کنیم:

بیوتین:

بیوتین که به عنوان ویتامین B7 نیز شناخته می‌شود، تولید کراتین را تحریک می‌کند تا رشد فولیکول‌ها را افزایش دهد. کمبود بیوتین نادر است و بیشتر در افرادی که کمبود بیوتینیداز دارند، دیده می‌شود. می‌توانید این ویتامین را در بسیاری از غذاها از جمله تخم مرغ، گوشت، ماهی، آجیل، سیب زمینی شیرین و دانه‌ها پیدا کنید.

میزان توصیه شده مصرف روزانه برای بزرگسالان ۳۰ میکروگرم است.

ویتامین A:

سلول‌های مو سریع‌ترین بخش بدن هستند که رشد می‌کنند. به همین دلیل، ویتامین A سوخت مناسبی برای این رشد است. هنگامی که بدن شما ویتامین A را جذب می‌کند، سبوم تولید می‌کند. سبوم یک ماده روغنی است که پوست سر شما را مرطوب می‌کند و باعث سلامت پوست سر و فولیکول‌های مو می‌شود. کمبود ویتامین A می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

برای مصرف بیشتر ویتامین A، باید غذاهای سرشار از بتاکاروتن مصرف کنید که به ویتامین A تبدیل می‌شود. غذاهای سرشار از بتاکاروتن عبارتند از سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، هویج، اسفناج و کلم پیچ. همچنین می‌توانید آن را در روغن کبد ماهی، تخم مرغ، ماست و شیر پیدا کنید.  

میزان توصیه شده مصرف روزانه ویتامین A برای مردان ۹۰۰ میکروگرم و برای زنان ۷۰۰ میکروگرم است.

ویتامین C:

استرس اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی موثر در ریزش مو است. این اتفاق زمانی می‌افتد که عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها در بدن ما وجود داشته باشد که می‌تواند منجر به عدم تعادل الکترون شود و در نتیجه ریزش مو رخ دهد.

راه حل، مصرف غذاهای حاوی ویتامین C است. بدن شما دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که با متعادل کردن الکترون‌های رادیکال‌های آزاد، آسیب آنها به مو را کاهش می‌دهند. علاوه بر متعادل کردن این مقیاس، ویتامین C به بدن شما در تولید کلاژن (جلوگیری از سفید شدن زودرس مو) و جذب آهن کمک می‌کند که می‌تواند به رشد مو کمک کند. سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و رژیم غذایی نامناسب می‌تواند منجر به کمبود ویتامین C شود.

ویتامین C را در مرکبات، فلفل، توت فرنگی، گوجه فرنگی و گواوا خواهید یافت. از آنجایی که بدن شما آن را تولید نمی‌کند، باید این مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانید یا از مکمل‌های ویتامین C استفاده کنید. میزان مصرف روزانه ویتامین C برای مردان بالغ ۹۰ میلی‌گرم در روز و برای زنان بالغ ۷۵ میلی‌گرم است. مصرف بیش از حد ویتامین C می‌تواند منجر به سوزش معده، گرفتگی عضلات، خستگی، برافروختگی پوست و احتمالاً سنگ کلیه شود.

ویتامین D:

کمبود ویتامین D می‌تواند منجر به ریزش مو مانند آلوپسی، ریزش مو با الگوی زنانه و ریزش بیش از حد مو شود. این کمبود بیشتر در افراد ۶۵ سال به بالا دیده می‌شود.

برای دریافت بیشتر ویتامین D، می‌توانید ماهی‌های چرب، روغن کبد ماهی، غذاهای غنی شده (غلات، تخم مرغ، نان، ماست) و قارچ را در رژیم غذایی خود بگنجانید. همچنین می‌توانید از نور خورشید در اواسط روز استفاده کنید.  

۶۰۰ واحد بین المللی ویتامین D دوز توصیه شده برای بزرگسالان است. مصرف بیش از حد ویتامین D می‌تواند منجر به حالت تهوع، کاهش وزن، گیجی و مشکلات ریتم قلب شود.

ویتامین E:

ویتامین E همان قدرت آنتی اکسیدانی ویتامین C را دارد. این بدان معناست که می‌تواند با متعادل کردن سطح الکترون در رادیکال‌های آزاد، استرس اکسیداتیو را مهار کند. افرادی که بیشتر مستعد کمبود ویتامین E هستند، شامل افرادی با بیماری‌هایی مانند کرون یا فیبروز کیستیک می‌شوند.

ویتامین E یک روش موثر برای درمان ریزش مو است. یک مطالعه کوچک نشان داد افرادی که به مدت هشت ماه مکمل‌های ویتامین E مصرف کردند، ۳۴.۵ درصد افزایش رشد مو را تجربه کردند. همچنین می‌توانید ویتامین E را در تخمه آفتابگردان، اسفناج، آووکادو و بادام پیدا کنید.

اگر قصد دارید از مکمل استفاده کنید، میزان توصیه شده روزانه ۱۵ میلی‌گرم است.  

آهن:

آهن تولید هموگلوبین، پروتئینی که در گلبول‌های قرمز بدن شما یافت می‌شود را افزایش می‌دهد. این سلول‌ها اکسیژن را به سلول‌های سراسر بدن شما می‌رسانند و به ترمیم و رشد آنها کمک می‌کنند. کمبود آهن می‌تواند منجر به ریزش مو شود و زنان بیشتر مستعد این کمبود هستند.

آهن را در غذاهایی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، عدس، اسفناج، صدف و صدف خوراکی خواهید یافت. اگر پزشک شما توصیه کند، می‌توانید مکمل آهن مصرف کنید.

میزان توصیه شده مصرف روزانه آهن ۴۵ میلی‌گرم است. به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد آهن می‌تواند منجر به یبوست، درد معده و استفراغ شود.

روی:

روی رشد مو را افزایش می‌دهد و به عملکرد صحیح غدد چربی اطراف فولیکول‌ها کمک می‌کند. اگر کمبود روی دارید، ممکن است ریزش مو را تجربه کنید. افرادی که بیشتر مستعد کمبود روی هستند، شامل افرادی می‌شوند که الکل زیاد مصرف می‌کنند، افراد مبتلا به کرون، زنان باردار یا شیرده و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی.

می‌توانید روی را در بسیاری از غذاهای رایج مانند گوشت گاو، اسفناج، جوانه گندم، تخمه کدو تنبل، صدف و عدس پیدا کنید. دوز توصیه شده روزانه آهن برای مردان ۱۱ میلی‌گرم و برای زنان ۸ میلی‌گرم است. مصرف بیش از حد می‌تواند منجر به از دست دادن اشتها، گرفتگی عضلات و سردرد شود. همچنین می‌تواند کلسترول خوب شما را کاهش دهد.  

ویتامین‌های رشد مو چه مدت طول می‌کشد تا اثر کنند؟

مکمل‌های مو راه حل‌های فوری نیستند. ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا متوجه پیشرفت‌های جزئی شوید. به یاد داشته باشید که میزان موفقیت به علت ریزش مو، رژیم غذایی، ژنتیک و سایر عوامل بستگی دارد.

نتیجه‌گیری

ویتامین‌ها می‌توانند موهای آسیب دیده را ترمیم کنند، از پیری زودرس مو جلوگیری کنند، ریزش مو را کاهش دهند و رشد و حجم مو را بهبود بخشند. البته آنها یک راه حل قطعی برای همه نیستند. اگر ریزش موی قابل توجهی دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است ناشی از محیط شما، یک بیماری زمینه‌ای یا عامل دیگری باشد. پزشک می‌تواند با شما همکاری کند تا یک برنامه هدفمند که ممکن است شامل ویتامین‌ها باشد، ایجاد کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان