![آیا سردرد خطر خودکشی را بالا می برد؟ / مطالعهای ۲۵ ساله ارتباط شگفتانگیز را آشکار میکند](https://cdn.khatesalamat.com/thumbnail/Wt3Q2ii4H5qp/EdZARtDDQWiKpxZlY_IdhE_upYPZSv9EHH3tk0D4RWreabCuDy965partGzErZFG-RYAtpS7rWMnOfrkRMmz4lK4BHGAEW6IEPnLF5s_72nkDRV3vI8ARS_ch6ZR7ZJhYcd9guv0coNF1ZAeQEqvDcoB0YJrZ9Yu/%D8%B1%D9%81%D8%B9+%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%85%DB%8C%DA%AF%D8%B1%D9%86%DB%8C.jpg)
سردرد ، که تقریباً ۶۶.۶ درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد، میتواند بسیار ناتوانکننده باشد و اغلب با سایر مشکلات روانپزشکی همراه است. در حالی که مطالعات قبلی میگرن را با افزایش نرخ خودکشی مرتبط دانستهاند، مطالعاتی که سایر اختلالات سردرد را با خودکشی مرتبط میکنند، محدود بودهاند.
به گزارش خط سلامت یک مطالعه جدید و جامع به بررسی این موضوع پرداخته و نتایج قابل توجهی را ارائه کرده است.
مطالعهای که توسط محققان دانشگاه آرهوس در دانمارک انجام شده و در JAMA Neurology منتشر شده است، نشان میدهد که افراد مبتلا به اختلالات سردرد بیشتر در معرض خطر اقدام به خودکشی هستند.
این مطالعه ۲۵ ساله با عنوان "خطر اقدام به خودکشی و خودکشی کامل در افراد مبتلا به سردرد" به بررسی ارتباط بین انواع مختلف سردرد و خودکشی پرداخته است.
این مطالعه بررسی کرد که چگونه افراد مبتلا به میگرن، سردردهای تنشی، سردردهای پس از سانحه و سفالژی اتونومیک سه گانه در معرض خطر بیشتری برای خودکشی هستند.
این مطالعه بر روی ۱۱۹۴۸۶ فرد مبتلا به سردرد و ۵۹۷۴۳۰ نفر از شرکتکنندگانی که تشخیصهای مشابهی با اختلالات سردرد داشتند، انجام شد. این شامل میگرن، سردرد تنشی، سردرد پس از سانحه و سفالژی اتونومیک سه گانه بود.
این مطالعه مشاهده کرد که ۰.۷۸ درصد از افراد مبتلا به سردرد در مقایسه با ۰.۳۳ درصد در شرکتکنندگانی که اختلالات سردرد داشتند، اقدام به خودکشی کردهاند.
در یک بازه زمانی ۱۵ ساله، ۰.۲۱ درصد از خودکشیهای کامل در مقایسه با ۰.۱۵ درصد در شرکتکنندگانی که اختلالات سردرد داشتند، مشاهده شد. افراد مبتلا به میگرن نسبت ۱.۷۱ را برای اقدام به خودکشی و ۱.۰۹ را برای خودکشی کامل نشان دادند.
افراد مبتلا به سردرد نیز خطر بیشتری برای شرایط پزشکی و روانپزشکی مانند سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، بیماری مزمن انسدادی ریه، سکته مغزی، آسیب سر، اختلالات خلقی، اختلالات مصرف مواد و موارد دیگر نشان دادند.
افزایش خطر خودکشی و سردرد صرف نظر از جنسیت، سن، درآمد یا پیشینه تحصیلی مداوم بود. با این حال، ارتباط در بیماران مبتلا به اختلالات خلقی یا مصرف مواد کوچکتر اما حاضر بود.
محققان در این مقاله افزودند: "ارتباط قوی و مداوم با اقدام به خودکشی و خودکشی کامل در سراسر اختلالات سردرد نشان میدهد که بیماران مبتلا به سردرد ممکن است از ارزیابی و درمان همزمان سلامت رفتاری بهرهمند شوند."
توضیح: این مقاله فقط برای اطلاع رسانی است و جایگزینی برای مشاوره پزشکی حرفهای نیست. همیشه با پزشک خود در مورد هرگونه سؤالی در مورد یک بیماری مشورت کنید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است