![یک معمای کافئینی: قهوه زوال عقل و سکته را افزایش میدهد؟/ چند فنجان قهوه برابر با کوچک شدن مغز](https://cdn.khatesalamat.com/thumbnail/6N4WVCK7wuVc/EdZARtDDQWiKpxZlY_IdhE_upYPZSv9EHH3tk0D4RWreabCuDy965partGzErZFG-RYAtpS7rWMnOfrkRMmz4lK4BHGAEW6IEPnLF5s_72nkDRV3vI8ARS_ch6ZR7ZJhYcd9guv0coNF1ZAeQEqvDazKKqtl7cPf/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87%2B+%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86+%DA%A9%D8%A7%D9%81%D8%A6%DB%8C%D9%86.jpg)
قهوه ، با بیش از ۲۲ میلیارد پوند مصرف سالانه، بدون شک یکی از محبوبترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است.در حالی که قهوه با کافئین، انرژی بخش است، مصرف بیش از حد آن ممکن است خطراتی برای مغز به همراه داشته باشد. تحقیقات جدید هشدار میدهند که میانهروی در مصرف قهوه برای حفظ سلامت مغز ضروری است.
به گزارش خط سلامت بسیاری از ما هر روز صبح از خواب بیدار میشویم و به دنبال انرژی از این دانه تلخ هستیم، زیرا منبع بالایی از کافئین را فراهم میکند. قهوه کالری کمی دارد، پتاسیم بالایی دارد و آنتیاکسیدان بسیار زیادی دارد. آیا این یک نوشیدنی فوقالعاده است؟ شاید یک اکسیر معجزه آسا؟ تحقیقات نشان میدهد که مزایا و معایب کلیدی برای کسانی که این نوشیدنی دم کرده را مصرف میکنند، وجود دارد.
جذابیت قهوه از محرک روانی محبوب کافئین ناشی میشود که با مهار گیرندههای A1 و A2A در مغز عمل میکند. این امر باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی میشود و در نهایت منجر به افزایش انرژی میشود.
در مطالعهای که توسط ریکاردو ماگالهاس و همکاران انجام شد، محققان شبکههای مغزی انسان را با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) روی داوطلبانی که قهوه مصرف میکردند یا نمیکردند، بررسی کردند. پس از بررسی شبکههای عصبی داوطلبان، دادههای محققان کاهش اتصال عملکردی مناطق مخچه، زیر قشری و قشر حرکتی مغز را نشان داد. کاهش اتصال عملکردی، به دلیل کاهش وابستگی بین منطقهای، کارایی کلی بالاتری را نشان داد.
همه دادهها از مزایای سلامتی نوشیدن قهوه به طور عادت حمایت نمیکنند. مطالعهای که توسط دانشگاه استرالیای جنوبی انجام شد، ارتباطی بین مصرف بیش از حد (بیش از شش فنجان در روز) قهوه و افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل را نشان داد. محققان ۳۹۸۶۴۶ شرکتکننده بین سنین ۳۷ تا ۷۳ سال را جمعآوری کردند و آنها را بر اساس فراوانی مصرف قهوه گروهبندی کردند. شرایط پزشکی از قبل موجود از طریق بررسی سوابق و MRI مغز غربالگری شد. MRI ۴ تا ۶ سال پس از ارزیابی اولیه به منظور ارزیابی تغییرات حجم مغز تکرار شد. پس از تعدیل متغیرها، دادهها نشان داد که افرادی که بیش از شش فنجان قهوه در روز مصرف میکردند، کاهش حجم مغز، افزایش ۵۳ درصدی احتمال ابتلا به زوال عقل و افزایش ۰ تا ۳۷ درصدی ارتباط با سکته را در مقایسه با شرکتکنندگانی که ۱ تا ۲ فنجان در روز مصرف میکردند، نشان دادند.
بر اساس این مطالعات، شواهد نشان میدهد قهوه میتواند هم اثرات مثبت و هم منفی داشته باشد. مصرف کم تا متوسط (۱-۵ فنجان) تحریک قابل قبولی برای بدن فراهم میکند. استفاده از کافئین با دوز کم، اتصال عملکردی کمتری را در مناطق مجزای مغز و افزایش کلی در کارایی نشان میدهد. دادههای جدید، با این حال، ارتباطی بین مصرف زیاد (بیش از ۶ فنجان در روز) و کوچک شدن مغز با افزایش احتمال زوال عقل و سکته نشان میدهد. نکته اصلی در اینجا این است که میانهروی برای هر چیزی کلیدی است و دادههای بیشتر ممکن است تجزیه و تحلیل علّی قطعی در مورد این نوشیدنی محبوب صبحگاهی ارائه دهد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است