هورمون های شما ممکن است باعث بروز سرطان شوند. اینجا چیزی است که هر زن و مرد باید بدانند آیا می دانید هورمونهای “بیخطر” شما ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند؟
به گزارش خط سلامت در بدن انسان بیش از صدها هورمون شناخته شده وجود دارد. این هورمونها با ارسال اطلاعات به اندامها، پوست، عضلات و سایر بافتها از طریق خون، به هماهنگی فرآیندهای مختلف بدن کمک میکنند.
آیا هورمونهای شما خارج از کنترل هستند؟ این خطرات خاموش سرطان هستند که نباید آنها را نادیده بگیرید.
هورمونها چگونه به سرطان کمک میکنند؟
در یک مصاحبه با HT Lifestyle، دکتر وارینی ان، مشاور ارشد متخصص زنان و زایمان در مرکز باروری میلان در بنگلور، گفت: «عملکردهای زیادی از جمله متابولیسم، تنظیم فشار خون، قند خون، تعادل مایعات، دمای بدن، رشد، تولید مثل و حتی حالت خواب و بیداری توسط هورمونها تنظیم میشود.»
او ادامه داد: «مقدار کمی از هورمونها میتوانند تأثیر زیادی داشته باشند. حتی تغییرات کوچک در سطح هورمونها میتوانند تأثیر بزرگی روی بدن داشته باشند و باعث بروز بیماریهایی شوند که نیاز به درمان پزشکی دارند. از طرف دیگر، عدم تعادل هورمونی یا قرارگیری طولانیمدت در معرض هورمونهای خاص ممکن است خطر ابتلا به سرطانهای تولیدمثلی را افزایش دهد.»
عوامل مؤثر در افزایش خطر سرطانهای تولید مثلی
- الگوهای تولید مثل: قاعدگی زودرس، یائسگی دیرهنگام و عدم بارداری ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهد.
- درمان هورمون جایگزین: استفاده از هورمونهای استروژن و پروژسترون برای مدت طولانی میتواند خطر سرطان سینه را بالا ببرد.
- چاقی: خطر ابتلا به سرطان رحم و همچنین سرطان سینه با چاقی شدید ممکن است افزایش یابد.
- اندومتریوز: سرطانهای نوع اول تخمدان به طور مستقیم با اندومتریوز در ارتباط هستند.
هورمونها و سرطان تولیدمثل
دکتر وارینی ان توضیح داد هورمونهایی مانند استروژن، پروژسترون و تستوسترون نقش اساسی در سلامت دستگاه تناسلی دارند. با این حال، قرارگیری بیش از حد در معرض این هورمونها میتواند باعث بروز سرطانهایی مانند سرطان سینه، تخمدان، رحم و پروستات شود.
چگونه هورمونها به بروز سرطان کمک میکنند؟
هورمونها میتوانند از طرق مختلف خطر سرطان را افزایش دهند:
- تقسیم سلولی: هورمونها سلولهای حساس به خود را تحریک میکنند تا تقسیم شوند که این امر میتواند به جهشهای ژنتیکی و در نهایت سرطان منجر شود.
- آسیب به DNA: برخی هورمونها میتوانند متابولیتهایی تولید کنند که باعث آسیب به DNA و استرس اکسیداتیو شوند، که به توسعه سرطان کمک میکند.
- فعالسازی گیرندهها: هنگامی که هورمونها به گیرندههای خاص سلولی میچسبند، فرآیندهایی را آغاز میکنند که ممکن است منجر به تقسیم سلولی بیرویه شوند.
- سرکوب سیستم ایمنی: هورمونهای نامتعادل میتوانند باعث دشواری سیستم ایمنی در شناسایی و حذف سلولهای غیرطبیعی شوند و در نتیجه رشد سلولهای سرطانی را تسهیل کنند.
پیشگیری و شناسایی زودهنگام
دکتر وارینی ان بر لزوم آگاهیرسانی و آموزش مردم درباره علائم و نشانههای اولیه تأکید کرد. او گفت: «نظام هورمونی بدن میتواند با تغذیه متعادل، ورزش منظم و حفظ وزن سالم تنظیم شود.
برای شناسایی زودهنگام، آزمایشهای دورهای مانند تست PSA، معاینات لگنی و ماموگرافی ضروری هستند. در بیماران پرخطر، مداخلات پیشگیرانه مانند استفاده از مدولاتورهای گیرنده استروژن (SERM) یا جراحی پیشگیرانه باید مورد بررسی قرار گیرد.»
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است