به گزارش خط سلامت دکتر غزاله اسلامیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اهمیت افزایش دریافت مایعات برای کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا ، توصیه میکند: روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید و آبمیوههای طبیعی را جایگزین آبمیوههای صنعتی کنید.
کاهش مصرف کافئین و غذاهای شیرین
اسلامیان تأکید دارد: مصرف نوشیدنیها و غذاهای حاوی کافئین را به حداقل برسانید و از نوشیدنیهایی مانند قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابههای گازدار و شکلات تلخ پرهیز کنید. همچنین، دریافت مواد غذایی شیرین صنعتی مثل انواع کیک، شیرینی و دسرهای حاوی قند و شکر باید محدود شود.
اهمیت میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی
وی با اشاره به خواص میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی که سرشار از ویتامین A هستند، میگوید: استفاده از مواد غذایی مانند کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمههای رنگی، خرمالو و نارنگی میتواند اثرات مخرب آلودگی هوا را کاهش دهد.
آنتی اکسیدانهای قوی در میوهها و سبزیجات قرمز
اسلامیان اشاره میکند که میوهها و سبزیجات قرمز رنگ سرشار از آنتی اکسیدان هستند و میتوانند در بهبود وضعیت بدن کمک کننده باشند. انار قرمز تازه، چغندر و کلم قرمز از جمله این مواد غذایی هستند.
مصرف شیر و لبنیات
در روزهای آلوده، استفاده از شیر و لبنیات توصیه میشود. اما اسلامیان خاطرنشان میکند که مصرف بیش از دو واحد لبنیات در روز ضروری نیست.
افزایش مصرف ویتامین C
وی با بیان اینکه مصرف میوهها و سبزیجات سطح ویتامین C بدن را بالا میبرد، ادامه میدهد: مصرف لیموترش تازه، مرکبات و کیوی بهویژه برای افرادی که در محیطهای باز کار میکنند، بسیار مهم است. همچنین، مکملها یا قرصهای جوشان ویتامین C میتوانند مفید باشند.
جلوگیری از مصرف غذاهای پرچرب و فست فودها
یکی دیگر از توصیههای دکتر اسلامیان، اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب است، خصوصاً در روزهایی که هوا آلوده است. غذاهایی مانند فست فودها، کره، خامه و روغنهای جامد باید محدود شوند.
مصرف ویتامین E و امگا ۳
وی تاکید میکند که مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین E و امگا ۳ مانند انواع ماهیها، گردو، روغن کانولا و سبزیهای برگ سبز تیره میتواند کمک زیادی به بازسازی بدن در روزهای آلوده کند.
به گفته اسلامیان، مصرف گوشت قرمز باید به یک تا دو بار در هفته محدود شود و توصیه میشود افراد مبتلا به کمخونی داروهای تجویز شده را بهموقع مصرف کنند. همچنین، در روزهای آلوده به هیچوجه در فضای باز ورزش نکنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است