معمای ابرهای مرواریدی سوئد: پدیده‌ای که دانشمندان را متحیر کرده!

خط سلامت: پدیده نادر ابرهای مرواریدی در آسمان شمال سوئد به گزارش ایسنا جلوه‌ای خیره‌کننده از بلورهای یخی در استراتوسفر پدید آورده‌ است که حتی در شرایط پنهان بودن خورشید، نور را به زیبایی خاصی منعکس می‌کنند.

معمای ابرهای مرواریدی سوئد: پدیده‌ای که دانشمندان را متحیر کرده!

ابرهای مرواریدی یا ابرهای استراتوسفری قطبی (Polar Stratospheric Clouds - PSCs)، پدیده‌ای نادر و زیبا هستند که در ارتفاعات بالا (حدود ۱۵ تا ۲۵ کیلومتری از سطح زمین) در استراتوسفر تشکیل می‌شوند. این ابرها بیشتر در نواحی قطبی و در سرمای شدید (زیر ۸۵- درجه سانتی‌گراد) ظاهر می‌شوند. آسمان شمال سوئد با ابرهای رنگین و مواج چهره‌ای از زیبایی به خود گرفته است.

معرفی ابرهای مرواریدی

به گزارش خط سلامت از  ناسا ، این ابرهای زیبا که با نام "ابرهای ناکرئوس" یا "ابرهای مرواریدی" شناخته می‌شوند، گرچه کمیاب هستند، قدرت جلب توجه بسیاری دارند و تصویر چشمگیری از آن‌ها در این عکس به ثبت رسیده است.

ویژگی‌های ابرهای مرواریدی

ابرهای مرواریدی که به عنوان نوعی ابر استراتوسفری قطبی طبقه‌بندی می‌شوند، در دماهای فوق‌العاده سرد استراتوسفر، بلورهای یخی تشکیل می‌دهند.

تاثیر نور خورشید بر ابرها

این ابرها در ارتفاعات ۱۵ تا ۲۵ کیلومتری قرار دارند و حتی در زمانی که خورشید مستقیماً دیده نمی‌شود، قادر به انحراف نور خورشید هستند.

ویژگی‌های ابرهای مرواریدی:

رنگ‌های درخشان و مرواریدی – این ابرها به دلیل پراکندگی نور خورشید توسط ذرات یخی کوچک، به رنگ‌های صورتی، آبی، سبز و طلایی دیده می‌شوند.

دمای بسیار سرد – برای تشکیل این ابرها، دما باید بسیار پایین باشد.

مکان تشکیل – معمولاً در نواحی قطبی (آنتارکتیکا و شمالگان) و به‌ندرت در عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر دیده می‌شوند.

تأثیر بر لایه اوزون – این ابرها نقش مهمی در کاهش لایه اوزون دارند، زیرا محیط مناسبی برای واکنش‌های شیمیایی مخرب اوزون فراهم می‌کنند.

این ابرها بیشتر در هنگام غروب یا طلوع خورشید زمانی که خورشید پایین‌تر از افق است، قابل مشاهده هستند.

 

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان