افشای راز: کاهوی لزج، دشمنی پنهان در یخچال شما!

خط سلامت: یک متخصص بهداشت مواد غذایی توصیه کرد: کاهوی اکسید شده معمولاً بی‌ضرر است و با جدا کردن قسمت‌های زنگ‌زده می‌توان آن را مصرف کرد، اما در صورت بوی نامطبوع یا لزج شدن، بهتر است دور ریخته شود.

افشای راز: کاهوی لزج، دشمنی پنهان در یخچال شما!

یک متخصص بهداشت مواد غذایی اعلام کرد کاهو ی اکسید شده عموماً ضرری ندارد اما ممکن است طعم آن تغییر کند. با این حال، توصیه می‌شود قسمت‌های آسیب‌دیده را جدا کرده و باقی کاهو را مصرف کنید.

علل زنگ زدگی کاهو

به گزارش خط سلامت از ایسنا، الهه عسکری در مورد کاهوی زنگ‌زده اظهار داشت: نقاط قهوه‌ای بر روی برگ‌های کاهو ممکن است به علت‌های گوناگونی چون اکسیداسیون آنزیمی، آسیب فیزیکی، سرمازدگی، بیماری‌های قارچی یا باکتریایی، کمبود مواد مغذی مانند کلسیم یا بور، و آلودگی به آفات به وجود می‌آیند.

پدیده اکسیداسیون آنزیمی

وی توضیح داد که اکسیداسیون آنزیمی اغلب باعث تغییر رنگ در محدوده برش می‌شود. این پدیده طبیعی زمانی رخ می‌دهد که بافت کاهو با هوا تماس پیدا کند، که در نتیجه، آنزیم‌های داخل کاهو با اکسیژن واکنش نشان داده و رنگ آنها به قهوه‌ای یا زنگ‌زده تغییر می‌کند.

نکاتی درباره کاهوی تازه

این متخصص بهداشت بیان کرد که اگر کاهو بوی نامطبوع یا حالت لزج پیدا کرده باشد، بهتر است مصرف نشود و دور ریخته شود.

راهکارهای جلوگیری از اکسیداسیون

ایجاد ترک‌های کمتر در سلول‌های کاهو با چاقوی تیز به کاهش اکسیداسیون کمک می‌کند. عسکری پیشنهاد داد پس از برش، کاهو را با آب سرد شستشو داده تا آنزیم‌ها و ترکیبات فنولی از سطح آن حذف شوند. افزودن آب لیمو یا سرکه نیز به کند شدن فرآیند اکسیداسیون کمک می‌کند.

نگهداری مناسب کاهو

حفظ کاهوی برش‌خورده در ظرف درب‌دار یا با پوشش پلاستیکی می‌تواند از تماس با هوا جلوگیری کند. همچنین، عسکری بیان کرد که نگهداری در دمای پایین یخچال می‌تواند فرآیند اکسیداسیون را کاهش دهد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان