کدام کشور اروپایی بیشتر درگیر افسردگی است؟

خط سلامت: بر اساس مطالعه‌ای جدید، فرانسه با نرخ افسردگی ۱۱ درصدی پیش از همه‌گیری کرونا بالاترین میزان افسردگی در میان کشورهای اروپایی را داشته است؛ تجمع عوامل مختلف و نیاز به بهبود مراقبت‌های روان‌پزشکی به‌عنوان دلایل احتمالی مطرح می‌شوند.

کدام کشور اروپایی بیشتر درگیر افسردگی است؟

افسردگی در اروپا یکی از مسائلی است که کشورهای مختلف این قاره با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. بر اساس یک مطالعه جدید، فرانسه احتمالاً پیش از همه‌گیری کرونا بالاترین نرخ افسردگی را در میان کشورهای اروپایی داشته است.

به گزارش خط سلامت از یورونیوز، این مطالعه که توسط دپارتمان آمار وزارت بهداشت و امور اجتماعی فرانسه انجام شده، نرخ افسردگی در فرانسه پیش از همه‌گیری حدود ۱۱ درصد بوده که بالاتر از سایر کشورهای اروپا گزارش شده است.

دلایل بالا بودن نرخ افسردگی در فرانسه

ژوسلین کابوش، مدیر تحقیقات افتخاری در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) و متخصص علوم اعصاب در دانشگاه سوربون در گفت‌وگو با یورونیوز می‌گوید توضیح مشخصی برای نرخ بالای افسردگی در فرانسه وجود ندارد اما این مسئله ممکن است ناشی از تجمع عوامل مختلف باشد.

به گفته او با اینکه فرانسه از نظر بهداشت و آموزش در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارد اما همچنان نیاز به تلاش‌های بیشتری در زمینه مراقبت از سالمندان احساس می‌شود.

او معتقد است با افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه روان‌پزشکی و توسعه نوآوری‌های درمانی می‌توان شرایط افسردگی را بهبود بخشید.

عوامل موثری در افسردگی کشورهای اروپایی

این گزارش وضعیت سلامت روان را در دو گروه سنی جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله و سالمندان بالای ۷۰ سال بررسی کرده است.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که کشورهای شمال و غرب اروپا بالاترین نرخ افسردگی را دارند.

هرچند افسردگی در میان جوانان کشورهای جنوب و شرق اروپا کمتر دیده می‌شود اما میزان افسردگی افراد بالای ۷۰ سال در این مناطق به‌طور قابل‌توجهی بالا است.

به‌عنوان مثال، نرخ افسردگی در میان سالمندان در پرتغال، رومانی و کرواسی بیش از ۱۵ درصد گزارش شده است.

بر اساس این داده‌ها در میان سالمندان زنان بیشتر از مردان با افسردگی مواجه هستند و سالمندانی که از سلامت جسمانی ضعیفی برخوردارند، بیشتر در معرض این مشکل قرار می‌گیرند.

نویسندگان این گزارش می‌گویند نرخ بالای افسردگی در کشورهای شرق و جنوب اروپا می‌تواند به وضعیت ضعیف‌تر سلامت جسمانی سالمندان در این مناطق مرتبط باشد. به عنوان مثال در کشورهایی مانند کرواسی و لتونی، جایی که حدود ۴۰ درصد از سالمندان وضعیت سلامتی خود را نامناسب گزارش کرده‌اند، نرخ افسردگی به ترتیب ۱۶ و ۹ درصد است.

علاوه بر این، انزوای اجتماعی و از دست دادن همسر نیز از عوامل تاثیرگذار در افزایش افسردگی میان سالمندان به شمار می‌روند.

افسردگی جوانان در شمال اروپا

در میان جوانان اروپایی بالاترین نرخ افسردگی در کشورهای شمال اروپا از جمله دانمارک، سوئد و فنلاند مشاهده شده است. پس از این کشورها جوانان در کشورهای غرب اروپا بیشترین میزان افسردگی را تجربه کرده‌اند.

افسردگی در میان جوانان کشورهای شرق و جنوب اروپا کمتر گزارش شده است.

لیسا تروی, نویسنده این تحقیق از بخش تحقیقات و مطالعات بین‌المللی DREES در گفتگو با یورونیوز تفاوت چشمگیر میان نرخ افسردگی جوانان و سالمندان در کشورهای جنوب شرقی اروپا را یکی از نکات قابل توجه این مطالعه توصیف کرد. او همچنین تاکید کرد این واقعیت که جوانان در کشورهای شمال اروپا بیش از سایر مناطق با افسردگی مواجه هستند، بسیار حائز اهمیت است.

انزوای اجتماعی، بیکاری، ترک تحصیل و سطح پایین درآمد از عوامل کلیدی‌ای هستند که در تشدید افسردگی میان جوانان نقش داشته‌اند.

با این حال کابوش می‌گوید که رسانه‌های اجتماعی نیز می‌توانند با ترویج مقایسه‌های اجتماعی مخرب, ایجاد نگرانی درباره ظاهر, کاهش مدت خواب و افزایش خطر آزارهای اینترنتی, نقش مهمی در افزایش افسردگی جوانان ایفا کنند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که وضعیت نامناسب سلامت جسمانی در میان جوانان، خطر ابتلا به افسردگی را تا ۳۲ درصد افزایش می‌دهد.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان