آیا توافق ترامپ با ایران قیمت دلار و طلا را به سقوط می‌کشاند؟

خط سلامت: در حالی که دونالد ترامپ برای مذاکرات مستقیم با ایران چراغ سبز نشان داده و از دیپلماسی به عنوان راهی ترجیحی نسبت به حمله نظامی سخن می‌گوید، خوش‌بینی‌ها در ایالات متحده افزایش یافته است؛ اما این تحولات هنوز نتوانسته است تأثیری بر کاهش قیمت دلار و طلا داشته باشد. قیمت‌ها زمانی کاهش خواهند یافت که مذاکرات به نتایج عملی و قابل قبول منجر شوند، اما به نظر می‌رسد تا آن زمان، سیاست فشار حداکثری ترامپ ادامه داشته باشد.

آیا توافق ترامپ با ایران قیمت دلار و طلا را به سقوط می‌کشاند؟

دونالد ترامپ که در چهار سال نخست دولتش در مذاکره با ایران ناکام مانده بود، حالا با شرایطی روبروست که رئیس جمهور ایران و معاون راهبردی او صراحتا حرف از مذاکره مستقیم با واشنگتن می‌زنند.

سیاست‌های جدید ترامپ

به گزارش خط سلامت هرچند این مواضع در داخل ایران واکنش‌هایی منفی داشته اما در ایالات متحده، خوش‌بینی به بار آورده و حالا رئیس جمهور این کشور حرف از ترجیح دیپلماسی بر حمله نظامی می‌زند. (اینجا ببینید).

تاثیرات بر بازار

این اظهارات در شرایطی است که در روزهای اخیر قیمت دلار و سکه رکوردهایی تازه شکسته و نگرانی‌ها از افزایش سقوط ارزش پول ملی تشدید شده است.

۶ دلیل برای سکه ۶۰ میلیونی؛ مهمترین دلیل: ترامپ!

اما آیا سیگنال مثبت ترامپ می‌تواند به کاهش قیمت دلار و طلا منتهی شود. پاسخ البته منفی است.

اهمیت جزئیات گفتگوها

با وجود اینکه اظهارات ترامپ نشان می‌دهد او هنوز می‌خواهد شانس موفقیت دیپلماسی را بیازماید، اما کاهش قیمت‌ها وقتی ممکن است که جزئیات عملیاتی گفتگوها مشخص باشد.

ترامپ به روشنی مخالف برجام است و بنابراین به دنبال یک توافق جایگزین است. او احتمالا تا زمان رسیدن به چنین توافقی، سیاست فشار حداکثری را دنبال خواهد کرد.

مواضع مخالف در ایران

این درحالیست که عباس عراقچی، هرگونه مذاکره با آمریکا را مشروط به بازگشت به برجام کرده بود. بنابداین روشن است که ایران و آمریکا نگاه مشترکی به توافق و حتی چارچوب مذاکره ندارند، هرچند ممکن است اراده‌ای برای رسیدن به نقطه مشترک داشته باشند.

تجربه برجام نشان می‌دهد، رسیدن به توافقی همه‌جانبه تنها درباره برنامه هسته‌ای کشورمان دو سال زمان نیاز داشت. بنابراین نباید انتظار داشت با دولت تندرو ترامپ در زمانی کوتاه‌تر به نتیجه رسید.

نقش مخرب اسرائیل

به ویژه نباید نقش مخرب اسرائیل را از نظر دور داشت. تهدیدات نظامی تل‌آویو می‌تواند کار دیپلماسی را بسیار مشکل کند و حتی دیدگاه ترامپ درباره هرگونه توافق را تغییر دهد.

با این حال احتمالا شروع مذاکرات، بازار را به ثبات رسانده و شاید سرعت جهش قیمت را کاهش دهد. اما نکته منفی این روند آنجاست که وضع موجود، اقتصاد ایران را به شدت سیاسی کرده و نرخ دلار و طلا را وابسته به نزق‌ها و توئیت‌های ترامپ می‌کند.

نتیجه‌گیری

اگر واشنگتن احساس کند که می‌تواند بازار ایران را با یک موضع‌گیری مبهم بهم بریزد، احتمالا در ماه‌های آخر از این ترفند برای فشار بیشتر بر ایران بهره خواهد برد.

بنابراین فعلا باید منتظر ماند و دید نتیجه حدس و گمان‌ها درباره گفتگوهای تهران و واشنگتن به کجا خواهد رسید.

 

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان