باستانشناسان در شهر یانگچوان چین به مقبرهای دست یافتهاند که به دوران حکومت نوادگان چنگیز خان بر چین تعلق دارد. هرچند اسکلت انسانی در این مقبره پیدا نشده، محققان بر این باورند که این مکان به یک زوج تعلق دارد. در دیوار شمالی مقبره، تصویری از این زن و شوهر قابل مشاهده است.
جزئیات معماری و نقاشیهای مقبره
به گزارش خط سلامت در نقاشیهای موجود، زن و شوهر در کنار یک میز با ابزار نوشتاری به تصویر کشیده شدهاند. زندگی تحت سلطه نوادگان چنگیز خان به نظر آسان نبوده است. چینیها در نهایت در سال ۱۳۶۸ موفق به بازپسگیری قلمرو خود شدند. این مقبره هشتضلعی با سقف هرمشکل، نقاشیهایی از خورشید، ماه و ستارهها دارد.
نقاشیها و داستانهای روایتی در مقبره
نقاشیها بازتابی از زندگی و ارزشهای چین تحت کنترل مغولها را به نمایش میگذارند؛ از جمله موسیقی، تهیه چای، اسبها و شترها. برخی تصاویر نیز روایتگر جنبههای ترسناک این دوران هستند. یکی از داستانهای مشهور در این نقاشیها درباره والدینی است که تصمیم میگیرند پسر خود را زنده به گور کنند تا از مادر بیمار خود مراقبت کنند.
اهمیت افسانهها و درسهای فرهنگی
از جمله افسانههای مطرح، داستان گو ژو و همسرش است که تصمیم به دفن پسرشان میگیرند، اما پس از یافتن سکههای طلا، از این کار صرفنظر میکنند. در نقاشی دیگری، داستان فداکاری یک خانواده در دوران قحطی روایت میشود. یوآن جو با نصیحت به پدرش، خانواده را از خطر نجات میدهد.
جداسازی اجتماعی و پوشش فرهنگی
این داستانها و نقاشیها بر اهمیت احترام به بزرگترها تأکید دارند. محققان همچنین شواهدی از جداسازی اجتماعی در دوران مغولها یافتهاند. برخی شخصیتها با لباسهای مغولی و نه چینی به تصویر کشیده شدهاند. در سال ۱۳۱۴، حاکمان مغول دستورالعملی درباره نوع پوشش برای جداسازی نژادی صادر کردند که شامل پوشیدن لباسهای خاص توسط مقامات بود.
این نقاشیها به وضوح نشاندهنده سختیها، قوانین و ارزشهای تاریخی چین در این دوره هستند.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است