این تحولات باعث میشود مهارتهای انسانی و فناوری در کنار هم، نقشی کلیدی در شکلگیری بازار کار آینده داشته باشند.
78 میلیون شغل جدید تا سال 2030: تحولات جهانی در مشاغل
در گزارش خط سلامت از مجمع جهانی اقتصاد، برآورد شده که تا سال 2030 حدود 78 میلیون شغل جدید در سطح جهانی ایجاد خواهد شد. این تغییرات شغلی بهدنبال روندهای نوآورانه در بخشهای مختلف، از جمله فناوری، انرژی سبز، تغییرات جمعیتی و دیگر عوامل خواهد بود. به این ترتیب، 170 میلیون فرصت شغلی جدید در سطح جهانی ایجاد میشود که جایگزین 92 میلیون شغل موجود خواهد شد.
مشاغل با بیشترین رشد و کاهش: از فناوری تا شغلهای خط مقدم
بر اساس این گزارش، مشاغل مرتبط با فناوری، بهویژه در حوزههایی چون دادههای بزرگ و هوش مصنوعی، در صدر مشاغل با سریعترین رشد قرار دارند. همچنین پیشبینی میشود که مشاغل در بخشهایی همچون رانندگان تحویل، کارگران ساختمانی، معلمان و متخصصان پرستاری نیز روند رو به رشدی داشته باشند. در مقابل، مشاغلی که بیشترین کاهش را تجربه خواهند کرد، شامل پستهای دفتری و منشیها مانند معاونت اداری، منشی اجرایی، کارمندان خدمات پستی و کارمندان بانک هستند.
چالش شکاف مهارتی و راهکارهای مقابله با آن
یکی از بزرگترین چالشهای پیشروی بازار کار در این دوران، شکاف مهارتی است. گزارشهای جهانی نشان میدهند که 63 درصد از کارفرمایان در سطح جهانی، این شکاف مهارتی را بهعنوان بزرگترین مانع بر سر راه تحولات کسب و کار معرفی کردهاند. این امر باعث میشود که بسیاری از شرکتها در صدد ارتقای مهارتهای نیروی کار خود باشند. بهطوری که 85 درصد از کارفرمایان قصد دارند تا سال 2025-2030 مهارتهای کارکنان خود را تقویت کنند.
آینده مشاغل و نیاز به مهارتهای ترکیبی
در نهایت، این گزارش پیشبینی میکند که مهارتهایی همچون هوش مصنوعی، دادههای بزرگ، شبکهها، امنیت سایبری و سواد فناوری، به همراه مهارتهای انسانمحور، تغییرات چشمگیری را در بازار کار تا سال 2030 رقم خواهند زد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است